Dagens

Till dagens middag

Idag tänkte jag tillaga en kyckling. Vi brukar grilla kyckling på ölburk, men E tycker att det är för kallt att stå utomhus, så idag grillar vi den i ugnen.

Jag ska göra i ordning lite smör med örtkrydda och citron,och sen trycker jag in det under skinnet på kycklingen och gnider runt och masserar in kryddan riktigt ordentligt. Sen gnider jag med en citron utanpå den också, penslar till sist med olja blandat med kinesiskt soja. Och så har jag på grillkrydda. Sen får den stekas färdig i ugnen i 175 grader.

Sen får vi se om det kanske blir nån gräddsås till.

Ja men då var den i ugnen, då får vi se om den går att äta lite senare då.

1,5 timma ska den få stå ugnen. Då är den så lagom mör och saftig när den kommer ut från ugnen.

wpid-20140130_173356.jpgDet här blev så gott.  Och nästan det bästa av allt, det blev över till en middag i morron också.

Tyvärr glömde jag citronen men kycklingen blev god ändå.  Den blev t o m riktigt, riktigt god.

Nu ska jag titta på gör om mej i Go’kväll.

Ha dé!

KRAAM!

2 reaktion på “Dagens”

Kommentarer inaktiverade.